lauantai 2. maaliskuuta 2013

Lämmin jälleennäkeminen


Häpeän tunnustaa, mutta en ole sitten joulusesongin käynyt kirjakaupassa. Nyt korjasin puutteen ja poikkesin raskaan työpäivän jälkeen Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa, tuossa kirjanystävän keitaassa.

Hämmästyin hyvää tunnetta, jonka kauppaan astuminen aiheutti. Olin tärkeiden ja rakkaiden asioiden eli kirjojen äärellä – mutta myös lehtien.

Tunne oli niin hyvä, että kukkaronnyörit menivät löysälle ja ostin kaksi kellolehteä, yhden kameralehden ja viinilehden. Kaikista aihealueista toki löytyy myös kirjoja.

Kirjapuolelta laitoin laukkuuni (kassan kautta) Hanna Jensenin 940 päivää isäni muistina (Teos, toinen painos). Ajattelin antaa sen lahjaksi.

Tapasin kirjakaupassa myös eläkkeellä olevan tutun kirjallisuusmiehen, joka on johtanut erästä nyttemmin fuusioissa kadonnutta kustantamoa. Hänellä oli lahjakortti, joka oli viimeistä päivää voimassa. Kirjaa, jota hän havitella ei ollut myymälässä, ja toinen mieluisa kirja oli myyty loppuun. Jätin hänet pohtimaan kolmatta vaihtoehtoa.

Kirjakaupassa on mukavaa, levollista ja kultturellia sopivin kupallisin maustein. On hauska nähdä mikä tekee kauppansa ja mikä ei.  Ostamistani kellolehdistä kerron tarkemmin Tiuku repii –blogissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti