keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Elämäntyö eteläisessä Chilessä

Sain lahjaksi kirjan, josta ymmärrän hyvin vähän, sillä se on kirjoittu espanjaksi. Kirja kertoo hollantilaisesta isä Antonio van Kesselistä (1935-2017) joka eli suuren osan elämästään, vuodesta 1962 alkaen, Chilen eteläosassa Hornopirénissä.. Pinochetin hallinnon aikana hän istui kahdesti vankilassa epäiltynä yhteyksistään kommunisteihin, koska teki työtään köyhien parissa. Van Kessel rakennutti myös useita kirkkoja, joista suurin osa on pieniä puisia kyläkirkkoja. Niitä esitellään kirjassa.

Van Kessel kuului Pyhän perheen lähetyssääntökuntaan (Missionarii a Sancta Familia, espanjaksi Missioneros de la Sagrada Famiglia), vuonna 1911 perustettuun katolisen kirkon lähetystyöhön erikoistuneeseen ja vain miehille tarkoitettuun kongregaatioon. Siihen kuuluu nykyisin noin 950 jäsentä 21 maassa.

Kirjan La Huella de un Misionero (2017, "Lähetyssaarnajan jalanjäki") on kirjoittanut Lorena Medel. Sen kustantaja on säätiö, joka pitää yllä eteläisen Chilen kulttuuriperintöä.

Olen käynyt kahdesti Chilessä, mutta en lähelläkään pitkän maan eteläosaa. Siellä kuuluu olevan  kaunista, mutta karua. Pitäisi varmaan pistäytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti