perjantai 14. syyskuuta 2012

Kirja tuli painosta


Työhuoneeni ovelle ilmestyi Kirjapajan kustannustoimittaja Tuula Tervamaa kori kädessään. Hän hymyili leveästi ja heilutti tuoretta kirjaa. Se oli laivattu edellispäivänä Tallinnasta, jossa painettiin.

Korissa olivat tekijänkappleet.

Kaunis esine. Vihertävä. Punainen läikkä kannessa, punatulkku, Pyrhulla pyrhulla, domherre på svenska. Hannu Huovilan tunnelmallinen kuva. Sisäsivuilla olevista kuvista enimmän osan on ottanut Salossa vaikuttava kappalainen Martti Santakari. Muutama omanäppäisykin on mukana (tammi, jäkälä, suppilovahvero, naava). Veljieni Jyri Seppälän ja Mika Seppälän lisäksi usempi kuva on mukana Seppo J. J. Sirkalta.

Eilen lounaspöydässä eräs toisella osastolla työskentelevä työtoveri otti puheeksi ajatuksen, että Kotimaan takasivulla ilmestyneistä luontotarinoista kannattaisi julkaista kirja. Saatoin sanoa, että toiveesi toteutuu nopeammin kun arvaatkaan. Kirja oli jo sillä hetkellä talossa.

Lentävä omena. Uusia kertomuksia lajien synnystä. 64 sivua.

Jumala on luoja, luomakunnan tuunaaja, jonka työväline evoluutio on. Evoluution x-factor on enkeli, enkelit, jotka söhläävät ja aiheuttavat uusia ominaisuuksia, jotka periytyvät.

Jumala ei luonut maailmaa, Jumala luo maailmaa.

Kotimaan luontojuttuja on mukava kirjoittaa. Ja mukava nähdä niistä koottu kirja.

Osa Lentävän omenan painoksesta käytetään uusien Kotimaan tilaajien bonuksena. Heille lähetettävässä kirjassa on kiiltävä valokuvakansi, kirjakaupasta ostettavissa kirjoissa on sen lisäksi myös paperikansi.

P.S. Poikkeuksellisesti julkaisen kirjan kannen postauksen yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti