tiistai 21. lokakuuta 2014

Babaa tuuraamassa

Sain käsiini Helsingin kirjamessujen ohjelmalehtisen. Huh. Taas on kirjanystävän pää pyörällä. Mistä aloittaisin, mihin lopettaisin? Torstaista sunnuntaihin aamusta iltaan ei voi Messukeskuksessa luuhata, joten täytyy valita päivä.

Yllättäen valinta tehtiin puolestani.

Nimittäin kustantajalta Kirjapasta tuli puhelinsoiton ja pyydettiin tuuraajaksi. Toimittaja Baba Lybeckin oli tarkoitus perjantaina 24.10. klo 11 Aleksis Kivi -lavalla haastatella Porvoon piispa Björn Vikströmiä tämän kirjasta Sana tulee näkyväksi. Ohjelmavihkosessa kysein tilaisuus on korostettu ja leimattu Baballe. Valitettavasti Barbara Lybeck on estynyt olemaan paikalla juuri tuolla kellonlyömällä, joten sain ilon ja kunnian nousta lavalle piispaa haastattelemaan.

En ole hänen kirjaansa lukenut, mutta vielä ehtii.

Ylipäättään on hyvä, että piispat kirjoittavat kirjoja, joissa avaavat ajatteluaan sekä  lähestyvät kristittynä elämisen arkea ja peruskysymyksiä. Tosin Vikströmin kirjan nimi Sana tulee näkyväksi ei ehkä ole kaikkein mukaansatempaavin, vaan kalskahtaa teologiselta perushavainnolta. Kirjan alkuperäinen nimi on Mer än ord eli suoraan suomennettuna ”Enemmän kuin sana”. Eihän sekään mikään killeri ole.

Aion kysyä Vikströmiltä muun muassa hänen kirjansa nimestä

(Teksti julkaistu myös Kotimaa Pron kahvipöytä-blogissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti