lauantai 4. lokakuuta 2014

Jälkimaku ratkaisee


Taas on aika kirjallisuuskilpailujen – ja kirjamessujen. Kirjan ystävää koetellaan.
Turun kirjamessuilla  on julkistettu ehdokkaat tavoittelemaan Vuoden kristillinen kirja 2014 -titteliä.
Ja ehdokkaat ovat ovat Kristiina Hanhirovan Rakkautta, rukouksia ja rauhoittavia (WSOY), Ilkka Koiviston Blogitaivas repeilee. Kirjoituksia uskosta pilke silmäkulmassa (Päivä), Hannu Nymanin Vieraiden varassa. Matkalla uskomme kansainvälisille juurille (Karas-Sana), Heikki Räisäsen Taistelua ja tulkintaa. Raamatuntutkijan tarina (Kirjapaja), Antti Siukosen ja Harri Heikkasen Lasten katekismus (Lasten Keskus)  sekä Jouni Tillin Suomen pyhä sota (Atena).
Kilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla. Voittajakirjan valitsee tänä vuonna kirjailija ja äidinkielenopettaja Pauliina Rauhala, kiitetyn Taivaslaulun kirjoittaja.

Olen lukenut  ehdokkaista vain kaksi, Räisäsen ja Koiviston blogeista kootun sikermän.

Veikkaukseni on, että Lasten katekismus voittaa. Minusta Räisäsen muistelmat on varteenotettava opus kisassa ja sen tulisi voittaa. Mutta viime kädessä kyse on siitä, mitä valinnan tekevä diktaattori käsittää kristillisellä kirjalla ja mikä on hänen oma uskonnäkemyksensä & asennoitumisensa uskosta puhumiseen tapoihin ja sisältöihin.

Kristillisen kirjan voi ymmärtää ainakin sanoma-, kulttuuri- tai tietolähtöisesti. Asiaa voi tarkastella kirkollisessa kuplassa tai ilman kuplaa.

Tai voi lukea kaikki kuusi kirjaa ja tehdä valinnan sen perusteella, mikä itseä eniten miellytti ja mistä jäi kutkuttavin jälkimaku. Niin minä tekisin ja varaisin mahdollisuuden yllättää itsenikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti