keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Prosentit peliin


Kirjallista muuttoa, osa 3

Haa, ensimmäinen kirjahylly syynätty. Tavoitteena oli 25 prosenttia pois, mieluiten enemmän. Jaoin kirjat kahteen kasaan: säilytettävät ja hyvästeltävät.

Lopputulos oli masentava. Alle 20 prosenttia valikoitui hyvästeltäviksi, ehkä 15 prosenttia. Huh, kuinka vaikeaa. Luopua nyt omista ystävistä, pitkäaikaisista elämänkumppaneista ja sielun sisarista.

Helpointa on luopua uusista dekkareista, jotka on lukenut kerran, ja joihoin ei ajatellut palaavansa. Äsken laitoin jäähyväispinoon Tapani Baggea, Markku Ropposta ja Jarkko Sipilää. Kelpo kirjoittajia kaikki, erityisesti Sipilän Takamäki-kirjoista olen pitänyt - yhden olen ostanut e-kirjankin.

Paradoksaalista kyllä, vaikeinta on luopua vahoista kirjoista, joista ei ole lukenut kertaakaan, mutta joiden hankintaan liittyi jotain erityistä. Kyse on sivistyksen verhon rakentamisesta, miksei myös sivistyksen talon pystyttämisestä. En ole vielä kuullut sähkökirjasivistyksestä.

Myös perintönä saadut kirjat isovanhempien kirjahyllystä hehkuvat outoa nostalgiaa. Niistä luopuminen arveluttaa eniten, tuntuu suorastaan muiston häpäisyltä.

Vaan ei auta itku kirjamarkkinoillakaan. Paras kovettaa mielensä ja tehdä karsintaa tylyllä kädellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti