tiistai 3. maaliskuuta 2020

Kirjoittamisen uusi taso


Olen jo parin vuoden ajan kirjoittanut kotioloissa omaksi ilokseni mustekynällä, siis sellaisella "vanhan ajan mustekynällä". Tosin sen verran moderni kynä on ollut, että siinä on mustesäiliönä patruuna ja ulkonäkö kuin missä tahansa trendikynässä. Sain kynän lahjana.

Lahjakynä (Lamy Lx) oli kuin porttiteorian huume. Kiinnostuin asiasta. Jäin koukkuun. Jokin mustekynän kirjoitustuntumassa innosti vuosikymmenten jälkeen. Tuntuma on erilainen kuin kuulakärkikynässä tai mustekuulakynässä (rolllerissa).

Pitkään olen myös haaveillut niin sanotun paremman mustekynän hankkimisesta. Tarjonta on laajaa, ei tosin Suomessa, mutta maailmalla ja netissä senkin edestä.  Mahdollisuus osui kohdalle kun liike, jossa myytiin myös saksalaisia Montblanceja, lopetti ja näin ikkunassa olevat alennusprosentit: 30-70. Tosin jos lähtöhinta on riittävän korkea, ei edes huomattava aleprosentti tee ostoksesta halpaa. Manittakoon, että ostamani kynä on kyseisen arvobrandin "edullisen" tuotesarjan StarWalkerin edullisin mustekynä. Varmaan vähän kuin A-sarjan Mersu...

No nyt tuli jo ensimmäinen mustepatruuna käytettyä. Niitä on  paketissa kahdeksan. Musteen väri on "kekiyön sininen". Aika sukkelaan patruuna myös kului. Kirjoitustuntuma kynässä on pehmeä, samettinen, jotenkin ylellinen. Tosin M- eli mediumterä antaa aika paksun jäljen, siihen on pitänyt totutella.

Ovatko ajatukset parempia jos ne kirjoittaa paremmalla kynällä? Eivät tietenkään, mutta jos kirjoittaa paljon käsin, antaa arvoa myös kynille ja sille tuntumalle, mikä syntyy terän ja paperin kohtaamisesta. Siihen ne ajatukset on tarkoitus kylvää, idättää ja saada tekemään hedelmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti