keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Näkymätön tytär tulee näkyväksiApple-guru Steve Jobsilla oli tytär nuoruuden suhteesta. Julkisuudessa hän usein kielsi tämän olemassaolon. Tytär, Lisa Brennan-Jobs, kirjoitti kirjan isästään, vaikka isän kuolinvuotella sanoi, ettei kirjoittaisi tästä.

Pikkusintti - muistelmat (WSOY, suom. Anuirmeli Sallamo-Lavi) on kirja tyttären isänkaipuusta ja siitä, että se ei voinut täysin täyttyä. Steve Jobs oli erikoinen ja ilmeisen vaikea ihminen. Pikkusintti on hyvä kirja, mainiosti kirjoitettu, eikä siinä ruodita Jobsia muuten kuin suhteessa Lisaan.

Kirjan hieman outo nimi viitaa Jobsin tyttärestään käyttämään hellittelynimeen. Kirjasta piirtyy kuva paljon lajemmasta yhteydenpidosta ja yrityksestä olla isä "kiellettyyn tyttäreen", kuin mitä syntyi Walter Isaacsonin tuhdista Jobs-elämäkerrasta (2012). Pikusintti täydentää kuvaa herra Applesta.

Pikkusintti saa toki kiinnostavuuttaa kuuluisan isän hahmosta, mutta ennen kaikkea se on kirja Lisa Brennan-Jobsista, nykyisn New Yorkissa yli 40-vuotiaasta toimittajsta ja hänen kasvustaan omaksi itsekseen hankalissa perheoloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti